Salt la continut
Programari
Logo slimline.ro
WhatsApp Image 2022 08 29 at 12.28.22 PM.jpeg

Cele mai cunoscute metode de epilare

Care sunt cele mai cunoscute metode de epilare?

Dorința de a elimina părul nedorit începe de obicei în timpul adolescenței și nu se mai oprește niciodată. Fie că este vorba de părul de pe față, axile, picioare, linia de bikini sau alte părți ale corpului, multe femei și bărbați sunt hotărâți să scape de el. Există o mulțime de moduri diferite de a elimina părul nedorit, dar foarte puține metode scapă de păr permanent.

Există metode de epilare care variază de la cele mai simple și ieftine (rasul) la cele de înaltă tehnologie și scumpe (epilarea cu laser). Aceste metode de epilare funcționează pentru fiecare parte a corpului, pentru fiecare tip de piele, pentru fiecare perioadă de timp și, cel mai important, pentru fiecare buget.

 

Prezentare generală

Înțelegerea modului în care crește părul vă ajută să îl îndepărtați mai eficient și să preveniți creșterea acestuia. Fiecare fir de păr face parte din unitatea pilosebacee, care este formată din firul de păr, foliculul pilos, glanda sebacee și mușchiul erector pili.

 

Creșterea părului este un ciclu continuu care are trei faze:

-Faza anagenă (faza de creștere)

-Faza catagenă (faza de tranziție)

-Faza telogenă (faza de repaus)

Firele de păr petrec o perioadă diferită de timp în fiecare dintre aceste faze, iar acest timp este determinat de genetică, hormoni și de partea corpului în care crește părul. Toți acești factori trebuie luați în considerare atunci când alegeți o metodă de epilare.

 

Rasul 

Rasul este prima introducere a fiecăruia în epilarea părului. Este, de asemenea, cea mai temporară metodă de îndepărtare a părului. Rasul taie părul de la suprafața pielii. Contrar credinței populare, rasul nu face ca firul de păr să fie mai gros sau mai închis la culoare. De asemenea, nu face ca părul să crească mai repede sau mai încet. Cu toate acestea, face ca părul să crească cu vârful tocit, în loc de vârful natural, conic, ceea ce face ca părul să fie vizibil.

 

Obțineți un ras mai eficient hidratând mai întâi pielea. Crema de ras, balsamul de păr și gelul de corp ajută lama de ras să alunece ușor pe piele și ajută la prevenirea crestăturilor, tăieturilor și zgârieturilor.

 

Albire 

Albirea nu este, din punct de vedere tehnic, o metodă de epilare, dar este o modalitate de a face părul mult mai puțin vizibil. Este o metodă deosebit de utilă în special pentru părțile corpului care au fire de păr subțiri, dar întunecate și vizibile, cum ar fi brațele, fața și gâtul. Înălbitorul se aplică pe zona dorită și îndepărtează pigmentul din păr.

 

Epilarotul mecanic

Smulgerea fizică a părului din foliculul său este o metodă comună și ieftină de epilare. Îndepărtarea mecanica face ca părul să dureze mai mult timp pentru a crește din nou, deoarece trebuie să crească la suprafața pielii pentru a fi vizibil. În plus, smulgerea repetată a părului din folicul poate provoca suficiente daune foliculului pentru a-l opri din a mai produce păr. (Notă: Dacă simțiți o nevoie puternică de a smulge părul din anumite zone ale corpului și simțiți plăcere, satisfacție sau ușurare odată ce o faceți, este posibil să aveți o afecțiune rară din spectrul tulburărilor obsesiv-compulsive numită tricotilomanie).

 

Deplumarea 

Smulgerea părului cu o pereche de pensete este o modalitate eficientă de epilare, dar poate necesita mult timp. Sprâncenele și firele de păr rătăcite de pe față sunt ușor de îmblânzit cu o pereche de pensete - picioarele, nu atât de mult.

 

Epilare cu ceară 

Epilarea cu ceară este un mod eficient de a îndepărta cantități mari de păr dintr-o dată. Ceara se încălzește și se întinde pe piele în direcția de creștere a părului. Firul de păr se înglobează în ceară pe măsură ce aceasta se răcește. Pe ceară se aplică o fâșie de țesătură, care este apoi trasă rapid în direcția opusă creșterii părului, luând părul cu ea.

Trebuie să fiți extrem de precauți atunci când folosiți ceară fierbinte, deoarece se pot produce arsuri. De obicei, rămân reziduuri pe piele, care se îndepărtează cu ușurință prin exfoliere, ștergere sau zgâriere. Posibilele efecte secundare includ durere, umflături roșii, infecții, decolorare, fire de păr încarnate și piele sfâșiată. Deși există modalități de a minimiza orice durere asociată cu epilarea cu ceară.

 

Epilare cu ceară de zahăr 

Epilarea cu ceară de zahăr, cunoscută și sub numele de sugaring, este o formă populară de epilare care funcționează în același mod ca și epilarea cu ceară tradițională. O substanță naturală, zaharoasă, cu o consistență asemănătoare cu cea a mierii, este întinsă pe piele în direcția de creștere a părului. Apoi, o pânză sau o bandă de hârtie este aplicată peste ceară și trasă în direcția opusă creșterii părului.

Principalul avantaj al epilării cu zahăr față de epilarea cu ceară tradițională este curățarea. "Ceara" este făcută cu zahăr adevărat și alte ingrediente naturale hrănitoare, astfel încât este solubilă în apă. Se curăță ușor cu apă caldă, în timp ce ceara tradițională tinde să fie puțin mai încăpățânată.

 

Crema depilatoare

Cremele contin o substanță chimică numită tioglicolat, amestecată cu hidroxid de sodiu sau hidroxid de calciu, care topește literalmente părul. Tioglicolatul întrerupe legăturile disulfidice, care sunt legăturile chimice care țin împreună celulele pielii și ale părului. Este foarte eficient, dar poate fi, de asemenea, extrem de iritant pentru piele, deoarece ingredientele chimice pot topi celulele pielii.

Crema depilatore se aplică pe zona cu păr nedorit și se lasă să acționeze timp de trei până la 15 minute. În acest timp, substanța chimică dizolvă firul de păr și creează o substanță gelatinoasă care este ștearsă sau spălată după o perioadă de timp corespunzătoare.

Deoarece cremele depilatoare sunt atât de abrazive, acestea trebuie mai întâi testate pe o mică porțiune de piele, cu cel puțin 48 de ore înainte de o aplicare mai amplă. Aplicarea unei creme cu hidrocortizon după epilare poate ajuta la ameliorarea iritației.

 

Filetare

Filetarea este o formă de epilare, cel mai adesea folosită pentru a da formă sprâncenelor, se face prin dublarea și apoi răsucirea unui fir subțire de bumbac sau poliester. Acesta este apoi rulat peste zonele cu păr nedorit, smulgând părul la nivelul foliculilor. Spre deosebire de pensetă, unde firele de păr individuale sunt smulse unul câte unul, filetarea poate îndepărta rânduri scurte de păr.

 

Electroliză

Electroliza este o metodă care presupune introducerea unui ac fin în foliculul de păr și aplicarea unui curent electric la rădăcina foliculului. Această procedură arde de fapt rădăcina părului, împiedicând teoretic producerea de noi fire de păr. Fiecare folicul de păr trebuie tratat individual și, de obicei, este nevoie de mai multe tratamente pentru a distruge complet un folicul.

Electroliza este o formă permanentă de epilare, dar are mai multe dezavantaje. Nu există linii directoare standardizate de acordare a licențelor pentru electroliză, astfel încât găsirea unui tehnician experimentat și eficient este dificilă. Dacă sunteți interesată de electroliză, discutați cu persoane care au încercat-o și au obținut rezultate permanente sau adresați-vă furnizorului dumneavoastră de servicii medicale.

Electroliza poate fi dureroasă, iar efectele sale secundare includ infecții, formarea de cheloide, hiperpigmentare și/sau hipopigmentare. De asemenea, nu este eficient imediat. Electroliza necesită tratamente repetate timp de până la 12-18 luni. Este mai ușor să scapi de foliculii de păr care se află în faza anagenă, așa că este recomandat să te razi cu aproximativ trei zile înainte de tratament, astfel încât firele de păr din faza anagenă să fie vizibile.

 

Epilarea definitiva cu laser

Laserele funcționează prin emiterea de lumină la diferite lungimi de undă, putere de energie și lățimi de impuls. Firele de păr care sunt distruse sunt distruse, dar pot crește fire noi de păr. Gândiți-vă că este vorba de o reducere permanentă a părului, nu de o eliminare.

 

Cele mai multe lasere utilizate pentru epilare vizează melanina, sau pigmentul, și, prin urmare, sunt concepute pentru a arde structurile care conțin melanină. Cu cât mai multă melanină, cu atât mai multe daune. Epilarea cu laser funcționează cel mai bine pentru persoanele cu pielea deschisă și părul închis la culoare. Ca și în cazul electrolizei, epilarea cu laser este, de asemenea, mai eficientă în îndepărtarea firelor de păr care se află în faza anagenă. Tratamentele cu laser trebuie să fie repetate.

 

Un cuvânt de la Clinica Slim Line

Părul nedorit și/sau în exces poate avea un impact negativ asupra calității vieții unei persoane și poate avea chiar consecințe psihologice, cum ar fi anxietatea și depresia. Vestea bună este că in Ramnicul Valcea la Clinica Slim Line dispunem de cele mai performante  lasere de epilare definitiva.

Data: 29 august, 2022