Salt la continut
Programari
Logo slimline.ro
VelaShape 3

Afla totul despre celulita!

Tratament celulita

Orice femeie isi doreste sa arate cat mai bine. Unul dintre cele mai mari inconveniente este momentul aparitiei celulitei denumita si “coaja de portocala”. Aceasta este suparatoare si greu de eliminat ceea ce poate aduce frustrarea in viata oricarei femei. De cele mai multe ori celulita apare odata ce femeia ia in greutate, ramane insarcinata sau ciclul se deregleaza. Desi ai putea crede ca este o boala, de fapt celulita este o caracteristica a celulelor de grasime ale pielii.  

Cauzele celulitei

Cauzele celulitei sunt multiple, iar cele mai cunoscute sunt urmatoarele:

  • Dezechilibru hormonal
  • Prezenta prolactinei in organism
  • Problemele de ordin tiroid
  • Retentia de apa
  • Hiperestrogenemia

Atunci cand exista un dezechilibru hormonal in ceea ce priveste existenta estrogenului care favorizeaza retentia si progesteronului care incearca eliminarea pernutelor de celulita, apare celulita in splendida ei forma. De asemenea, productia de prolactina a hipofizei este cea care va stimula retentia de apa in interiorul tesutului adipos. In plus, persoanele care au probleme cu secretia de hormoni tiroidieni este un alt motiv pentru aparitia masei adipoase. Persoanele care ajung la menopauza sufera si de hiperestrogenemie din cauza tratamentelor administrate. De aceea apar mari variatii de greutate in urma carora celulita se poate instala.

Tipuri de celulita

Celulita vine in mai multe variante si anume urmatoarele 3:

Celulita adipoasa – aceasta apare pe corpul persoanelor sedentare si uneori supraponderale. De obicei se gaseste pe solduri, in jurul taliei, pe fese sub forma inesteticelor colacei. Pentru a o diferentia de celelalte tipuri de celulita tot ce trebuie sa faci este sa ciupesti usor pielea si daca vei vedea aspectul de coaja de portocala, atunci ai gasit celulita adipoasa. Daca ciupitura iti provoaca durere, atunci ai alt tip de celulita.

Celulita edematoasa – de cele mai multe ori nuare nicio legatura cu excesul de greutate, desi acesta poate exista. Cauza cea mai probabila este retentia de apa, de aceea zona invadata de acest tip de celulita va ajunge sa arate ca un burete umplut cu apa care se clatina la fiecare miscare. Femeile care au probleme cu circulatia sau care iau un tratament medicamentos vor ajunge sa sufere de acest tip de celulita. Mai mult, daca au deja probleme cu varicele sau vasele sparte, aceste persoane au cele mai mari sanse sa faca, celulita edmatoasa.

Celulita fibroasa – aceasta apare de obicei pe solduri, coapse si partea superioara a pulpelor. Pielea devine granulata si asta se vede fara sa ciupesti zona. Spre deosebire de celulita edematoasa, cea fibroasa nu tremura atunci cand te misti, ci este solida si compacta.

Preventia celulitei

Celulita se previne tinand cont de cateva sfaturi simple legate de miscare si alimentatie. Alimentatia trebuie sa fie bogata in legume, fructe, lactate, iar zaharurile, macarurile grele si condimentele trebuie reduse la minimum.

De asemenea, miscarea in aer liber, plimbarile, gimnastica, oxigenarea si sportul sunt recomandate pentru a preveni celulita. Mesele trebuie sa fie usoare si dese dupa un program binestabilit. Odihna suficienta este si ea recomandata. Desi multi ar spune ca somnul ingrasa, de fapt oboseala ce rezulta din lipsa somnului este cea care provoaca de fapt celulita.

Este recomandat ca de cateva ori pe an sa se tina o cura cu ceaiuri depurative recomandate de medic. Acestea ajuta la detoxifierea organismului si celulita poate fi eliminata mai usor. Pentru femeile care vor sa previna celulita, evitarea purtarii centurilor stramte este un must. Masajul si automasajul sunt de asemenea recomandate atat timp cat nu sunt dureroase.

Tratamente pentru celulita

Odata instalata celulita pare de neinvins, dar de fapt lucrurile nu stau chiar asa. Totul poate fi vindecat si remediat atat timp cat suntem dispusi sa investim timp si rabdare in intregul proces.

Exista o multime de tratamente naturiste pentru combaterea celulitei care sa nu implice o dieta ce are la baza infometarea. Alimentatia echilibrata din care se exclud carbohidratii din paste si paine, dar se pastreaza cei din orez si cartofi consumati mai rar ca de obicei.

Acasa poti sa apelezi cu incredere la masaj cu zat de cafea. Acest tip de peeling iti va imbunatati textura pielii si va ajuta la drenajul limfatic. Desi are efecte vizibile, acest masaj nu ajuta la tratarea cauzei aparitiei celulitei. De asemenea, plimbari cu pas alert de 30 minute in fiecare zi ajuta mult la tonifierea pielii.

Terapia VelaShape 3

Pentru rezultate mai rapide terapia VelaShape 3 este recomandata. De fapt, este solutia ideala atunci cand iti doresti sa scapi de celulita si chiar de laxitatea pielii din zonele afectate. Acest produs este aprobat de FDA, cea mai importanta entitate din USA cand vine vorba de aprobarea unui tip de tratament.

Terapia VelaShape 3 este una unica, extrem de confortabila ce nu necesita o perioada de recuperare si care ofera rezultate vizibile de la prima sedinta. Studiile realizate au relevat faptul ca dupa o singura sedinta se pierd in medie 2.6 centimetri in circumferinta abdominala.

Care sunt avantajele folosirii terapiei VelaShape 3?

  • Radiofrecventa folosita poate ajunge pana la 150w
  • Aplicatorii permit ca razele infrarosii si radiofrecventa sa fie raspandite mai bine
  • Zona tratata atinge temperatura optima rapid
  • Timpul tratamentului este redus considerabil
  • Numar mai mic de sedinte decat prin alte tratamente de pe piata
  • Lipsa durerii din timpul tratamentului

Creme si produse cosmetice pentru celulita

Femeile stiu totul despre crème, iar cremele anticelulitice sunt preferatele lor deoarece rezultatele sunt imediate si apar fara durere. Pe piata exista o multime de crème, lotiuni, geluri anticelulitice care promit efecte extraordinare intr-un timp scurt. Totusi, nicio crema nu ofera rezultate incredibile fara dieta si sport.

Toate aceste produse functioneaza pe principiul simplu al eliminarii apei si implicit a grasimii care s-a “ascuns” in celulele pielii si au provocat acel aspect inestetic. Cele mai eficiente creme anticelulitice sunt cele bazate pe plante si mai ales cele bazate pe citrice care vor ajuta la tonifierea pielii.  

Concluzii

Celulita nu este o boala, ci doar o conditie care desi pare fara speranta, de fapt cu multa rabdare si cu perseverenta aspectul pielii poate fi imbunatatit. Tratamentele naturiste si cele moderne, odata combinate, pot face adevarate minuni pentru orice tip de celulita.

Data: 10 ianuarie, 2020