Salt la continut
Programari
Logo slimline.ro
Cosmetice contrafacute

Cum recunosti cosmeticele contrafacute?

Au exact aceeaşi denumire, recipient şi ambalaj identic, parfum şi nuanţă similară, ba chiar şi garanţia originalităţii. Singurul lucru care diferă – preţul mult mai mic – ne conving să cumpărăm într-o clipă cosmetice şi parfumuri din surse îndoielnice, riscându-ne astfel sănătatea.

Industria produselor contrafăcute a ajuns la rang de artă, diferenţele fiind greu de sesizat chiar şi de către ochii antrenaţi. Se estimează că milioane de bunuri contrafăcute sunt produse şi vândute anual, aproximativ 10% din cosmeticele şi parfumurile puse în vânzare sunt falsuri. În condiţiile în care imitaţiile au devenit o problemă uriaşă la nivel global, este din ce în ce mai greu să recunoşti cosmetice şi parfumuri contrafăcute.

De aceea, m-am gândit să îţi prezint câţiva indicatori ai autenticităţii produselor, pe care ar fi bine să îi verifici înainte de a achiziţiona cosmetice sau parfumuri la preţuri incredibil de mici.

Cu ajutorul tehnicilor de printare moderne şi a imprimării digitale, replicarea unui bun nu mai constituie un impediment. Toate elementele unui produs sunt copiate cu exactitate, astfel încât consumatorul să nu bănuiască nicio secundă că ar putea avea de-a face cu un fals. Asta până la proba contrarie, când descoperă că aroma parfumului nu este exact aceeaşi pe care o ştia, formula nu rezistă pe piele, cosmeticele cauzează iritaţii sau reacţii alergice.

Pericolele utilizării de cosmetice şi parfumuri contrafăcute

Cosmeticele şi parfumurile contrafăcute nu urmează reglementările legate de siguranţa consumatorului precum produsele distribuite în departamentele autorizate. Sunt realizate în medii nesterile, folosind ingrediente inferioare, ce pot cauza reacţii alergice persoanelor cu ten sensibil.

Conform descoperirilor celor mai recente, ingredientele produselor cosmetice şi de machiaj contrafăcute sunt de-a dreptul periculoase. De cele mai multe ori, conţin arsenic, beriliu şi cadmiu, cunoscute cancerigene, cu un conţinut mare de aluminiu, plumb, cupru, mercur şi alte ingrediente ce pot cauza acnee, psoriazis, iritaţii şi infecţii

Dermatologii reportează o creştere în numărul femeilor ce acuză produsele cosmetice şi de machiaj contrafăcute ca fiind cauza unor probleme de piele serioase. De la acnee, inflamaţii, şi infecţii oculare ce pot dura câteva zile, până la probleme serioase de piele, precum psoriazisul sau toxinfectii cu plumb, ce pot afecta organe majore, cauzând probleme cu inima, rinichii sau sistemul nervos.

Cum recunoşti cosmeticele contrafăcute?

Cei trei indicatori ai autencitatii unui produs se remarcă în preţul acestuia, certificările distribuitorului şi în ambalaj. Recipiente de proastă calitate, greşeli de scrierea a denumirii produsului sau o replică proastă a logo-ului acestuia sunt cele mai comune semne că ai de-a face cu un fals.

Există însă cazuri în care replica este atât de bună, încât este greu să o deosebeşti de produsul original. În cazul acesta, cea mai sigură cale de a evita produsele contrafăcute este să achiziţionezi produsele cosmetice şi de machiaj din outlet-uri reputabile şi site-uri oficiale.
Iată care sunt cele mai comune semne ale cosmeticelor contrafăcute:

  • diferenţe de logo, font, culoare, încadrare, recipient, ambalaj, miros, textură etc
  • produsul este promovat ca „ediţie limitată”, deşi producătorul nu menţionează pe site-ul oficial acest lucru;
  • preţul este redus drastic sau mai mult decât obişnuieşte compania în mod normal;
  • consistenţa sau textura produselor cosmetice nu se aseamana cu cea a produsului original;
  • lipsa unui număr de lot imprimat pe ambalaj;
  • diferenţe de mărime între aplicatoarele produselor cosmetice originale şi cele contrafăcute;
  • sunt comercializate de către retaileri neautorizaţi, în kioschk-uri sau pe internet, de catre companii fantoma, ce nu sunt inregistrate in Registrul Comertului si nu au mentionate datele de contact si adresa pe site.

Acestea sunt principalele aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere pentru a recunoaşte cosmeticele contrafăcute. Asigură-te că întotdeauna cumperi produsele preferate de la distribuitori autorizaţi şi nu te încrede în reduceri masive de preţ.

Data: 28 august, 2018