Salt la continut
Programari
Logo slimline.ro

Cum tratam acneea acasa?

Cum tratam acneea acasa?

Orice femeie isi doreste sa aiba un ten cat mai ingrijit si sa arate cat mai bine. Frumusetea este deseori definita ca o figura atragatoare, simetrica si fara probleme ale tenului. Problemele tenului sunt de cele mai multe ori asociate cu acneea. Desi cei mai multi oameni cred ca acneea este o problema ce are la baza o dereglare hormonala si se manifesta doar in timpul pubertatii, lucrurile stau de fapt diferit. Multe femei sufera de acnee si dupa 50 ani.

Ce este acneea?

Acneea este o afectiune a pielii cauztaa de foliculul sebaceu care infunda fiecare por al pielii cu o cantitate mare de sebum, ceea ce face posibila aparitia bacteriilor. Pentru a se apara de microbi, organismul va recurge la inflamarea zonei afectate, iar apoi pielea se va inrosi.

Sub ce forma apare acneea?

Acneea este de cele mai multe ori reprezentata de mici puncte inflamate pe care le numi simplu “cosuri”, pustule sau chiar noduli. Acneea netratata va duce la aparitia cicatricilor, iar femeia incepe usor-usor sa nu mai aiba stima de sine considerandu-se neatragatoare. De cele mai multe ori, femeile sau chiar si barbatii pot incepe sa sufere de tulburari emotionale si pot deveni introvertiti, tematori de interactiuni sociale.

Nu doar femeile se confrunta cu acneea care mai este cunoscuta sub numele de “Acnee vulgara.” Odata ce porii pielii sunt blocati aceasta nu va mai putea elimina toxinele pe care glandele sebacee le produc si bacteriile din profunzimea tenului se vor multiplica rapid.

Cum se trateaza acneea?

Exista doua modalitati generale de a trata acneea. In mare ne putem referi la tratament medicamentos sau produse de tip creme, lotiuni, unguente ce se gasesc in farmacii si la plafar sau tratamente naturiste pe care le putem realiza acasa.

Ne place sa mergem pe recomandari si alergam la farmacii sa cumparam produsul pe care prietena noastra ni l-a recomandat, dar de multe ori produsul minune nu ni se potriveste. Nu numai ca nu ne vindeca acneea, dar o face si mai agresiva. In acel moment ne pare rau ca am incercat recomandarea altuia.

Cel mai bine este sa incercam tratamente naturiste create in casa deoarece acestea nu vor contine niciun fel de chimicale si alte substante chimice care sa ne atace si mai mult tenul deja afectat. Atunci cand ne facem un remediu in casa stim exact ce substante am folosit, in ce proportii si cum a fost creat produsul final.

Tratamente naturiste pentru acnee

Crema de galbenele – o cunoastem cu totii de cand eram mici. Pe vremea tineretii parintilor nostri crema de galbenele nu lipsea din nicio casa si pe buna dreptate. In afara de uzul facial, crema de galbenele se putea folosi oriunde si oricand. Pe deasupra, galbenelele sunt cunoscut pentru efectul lor antibacterian, antiseptic, cicatrizant, ceea ce ne poate vindeca acneea pe termen lung. Aceasta crema este un tratament integral natural care contine urmatoarele ingrediente: extract de flori de galbenele, lanolina, ceara, ulei de lavanda, vaselina. Impreuna, aceste substante vor stimula regenerarea celulara.

Varza – aceasta leguma este cunoscuta pentru continutul bogat in minerale, sulf organic, vitamina C, proprietatile sale prevenind iritatiile si uscaciunea tenului afectat de acnee. Pentru a-ti prepara un produs naturist creat in casa va trebui sa zdrobesti cateva frunze de varza si apoi sa le pui pe tenul curat unde trebuie sa le tii 20 minute. Dupa ce le dai jos clateste bine tenul cu o infuzie de ceai de musetel sau de galbenele pentru ca tenul sa fie complet purificat.

Sapun cu sulf – acest produs nu are cel mai placut miros, dar este un ajutor eficient in uscarea cosurilor venind la pachet cu un pret avantajos.

Tinctura de propolis – acest produs are proprietatea de a strange si usca fiecare cos. Astfel infectia nu se va mai putea extinde.

Spirulina – acest produs are o mare concentratie de proteine vegetale, 14 minerale, vitaminele C,D,E, acizi grasi linoleici care au beneficii mari pentru pielea acneica. Spirulina este de fapt o alga oceanica, ce poate ameliora acneea severa prin efectul sau antioxidant si de asemenea antibacterian.

Acneea se poate trata si prin utilizarea mastilor de fata. Acestea sunt o modalitate usoara si relaxanta de a scapa de cosurile nedorite in cel mai scurt timp. Mastile au proprietatea de a hidrata pielea pe langa faptul ca desfunda porii si au un efect antiinflamator.

Masti pe care le poti prepara acasa:

Masca cu argila – ai nevoie de doua linguri de argila cu cateva linguri de zeama de lamaie sau apa plata. Amesteci pana se omogenizeaza si aplici pe tenul curat. Lasi sa actioneze aproximativ 30 minute. Cand se usuca, o stergi folosind ceai de musetel care are un efect purificator si iti va lasa tenul catifelat.

Masca cu aspirina – aceasta masca este un aliat de nadejde in lupta cu cosurile. Pentru a prepara masca se va dizolva aspirina efervescenta in cateva picaturi de zeama de lamaie, apoi se va amesteca cu doua lingurite de miere si argila pana se obtine o pasta omogena. Se aplica pe tenul curat unde se lasa sa actioneze aproximativ 20 minute. Se clateste cu apa calduta.

Masca cu tarate – pentru efecte de durata aceasta masca se la aplica de doua ori pe saptamana. Taratele se inmoaie in apa si daca vrei sa reduci senzatia abraziva poti adauga doua oua si o lingura de ulei de masline. Pasta obtinuta se aplica pe ten folosind miscari circulare si se lasa aproximativ 10 minute sa actioneze. Se clateste cu apa calduta.

Masca cu miere si scortisoara – secretul acestei masti este scortisoara care are puterea de a vindeca acneea datorita calitatilor antibacteriene si antiinflamatorii. Pentru a prepara aceasta masca vei avea nevoie de trei lingurite de miere si o lingurita de scortisoara care se vor aplica pe cosuri si se vor lasa sa actioneze peste noapte. Se inlatura extrem de usor cu apa calduta.

Pentru cei care au acnee severa si carora tratamentele naturiste nu le fac bine, dar mai ales cele din comert le afecteaza conditia, mai exista o solutie. Mersul al centre de infrumusetare care ofera tratamentele Hydrafacial si Intraceuticals Clarity.

Tratamentul Hydrafacial este o metoda non-invaziva prin care cosurile, excesul de sebum, petele si punctele negre vor fi eliminate fara durere. Tenul ramane curat si stralucitor de parca pacienta nu a avut niciodata probleme cu acneea.

Intraceutical Clarity este un alt tip de tratament al acneei, bland, dar eficient. Tenul va fi curatat in profunzime, hidratat si pielea va fi calmata. Se va introduce in stratul profund al pielii un cocktail de ingrediente active si acid hialuronic pentru a reda hidratarea, luminozitatea si tonusul tenului. Ambele tratamente sunt nedureroase, dureaza putin timp si pacienta se poate reintoarce la activitatile zilnice imediat dupa iesirea din cabinet.

Acneea este o problema serioasa care netratata poate sa nu treaca niciodata sau tratat necorespunzator poate lasa cicatrici iremediabile. Tratamentele naturiste preparate acasa sunt cea mai buna solutie pentru a scapa definitiv de acneea care iti distruge tenul!

Data: 16 noiembrie, 2019