Salt la continut
Programari
Logo slimline.ro
primelase aparat pentru epilare definitiva

Intrebari frecvente despre epilare definitiva

1. CE PRESUPUNE CONSULTATIA DE DINAINTE DE SEDINTA DE EPILARE DEFINITIVA?

Dupa efectuarea programarii la salon, cosmeticiana va examina starea sanatatii pielii si va recomanda numarul de sedinte necesar. In cazul in care prima sedinta se poate face pe loc, se va face mai intai un test al pielii pentru a se stabili gradul de rezistenta al acesteia. In urma acestui test, se va stabili numarul, durata si intensitatea impulsurilor necesare in cadrul sedintei de epilare definitiva.

2. CAT DUREAZA O SEDINTA DE EPILARE DEFINITIVA SI DE CATE SEDINTE ESTE NEVOIE?

Durata unei sedinte de epilare definitiva nu este aceeasi pentru toate zonele de pe corp. Aceasta difera in functie de marime si gradul de pilozitate – cu cat suprafata este mai mare si parul este mai des, cu atat se mareste si durata necesara indepartarii firelor de par.

Pentru zonele mici (axila, fata, linia bikinilor), o sedinta de epilare definitive dureaza in medie 5 – 10 minute. Durata medie a unei sedinte de epilare pentru zonele mari (brate, picioare, spate) este de 30 minute.

Numarul de sedinte necesare completarii unui tratament difera si el de la caz la caz. Media de sedinte se incadreaza la 6 – 12 sedinte pentru un tratament complet, cu rezultate de pana la 95%. Sedintele se efectueaza la un interval de 4 – 8 saptamani in functie de zona epilata (parul de pe fata creste mai greu decat parul de pe picioare si axila).

3. CAND INCEP SA SE VADA REZULTATELE EPILARII DEFINITIVE?

In urma primei sedinte de epilare definitiva cu lumina pulsata, parul va incepe sa cada (timp de 1-2 saptamani) fiind eliminate aproximativ 60% din totalul firelor de par. In timp, dupa cateva sedinte, incep sa creasca fire de par mai fine si mai deschise la culoare.

4. CUM VA ARATA ZONA DUPA TRATAMENT?

In unele cazuri pielea va fi un pic inrosita, asemeni unei mici arsuri solare – acest lucru va persista pentru maxim 12-24 de ore. In cazul epilarii, pielea este catifelata, asemanator ca dupa un tratament cu ceara, dar mai pot exista fire de par reziduale care se desprind singure in timpul baii sau dusului.

5. TRATAMENTUL CU IPL DOARE?

Fiecare persoana are un prag de sensibilitate mai scazut sau mai ridicat. In timpul tratamentului este posibil sa simtiti o usoara caldura sau o mica ciupitura. Din acest motiv, inainte de tratament de aplica un gel rece.

6. CE TREBUIE SA FAC DUPA UN TRATAMENT CU IPL?

Cel mai important lucru este sa protejati de radiatiile UV zona care a fost supusa tratamentului (indiferent daca e vorba de lumina naturala sau solar) timp de doua saptamani. Aceasta se realizeaza prin folosirea de creme fotoprotectoare cu SPF 30+. De asemenea, trebuie evitate baile fierbinti, gratajul zonei, peeling-urile (timp de o saptamana). Zona trebuie mentinuta curata si uscata.

Data: 20 februarie, 2018